DE WIJSHEID VAN DE KOGI INDIANEN – NIEUWE VIDEO

Op 16 juni 2016 organiseerde Butterfly Circles een dagworkshop met de Kogi indianen uit Colombia. Iris Pattyn maakte een video waarin ze sfeerbeelden, inspiratie en inzichten deelt.

De Kogi’s is een volk dat leeft in de Sierra Nevada in Colombia. Sommige praten over een verloren stad maar de Kogi’s zien dat niet als een verloren stad. Het is een stad die gebouwd is volgens de principes van de aarde en vibreert eigenlijk met de adem van de aarde.

De kogi’s is een volk dat beschermd leeft en niet in contact komt met toeristen. Waarom? Omdat ze zich niet willen bezoedelen met de westerse wereld. Ze geloven erin dat hun manier van leven terug evenwicht brengt op aarde en het universum. Bij de Kogi’s zijn er een aantal hele hoge spirituele meesters en die noemen zichzelf de mama’s. Roberto & Mariana Nakogi die we hier hadden in Butterfly Circles is één van die mama’s. Ze hebben een hele diepe spirituele kennis van hoe de aarde is. 10 jaar lang heeft Roberto in een grot geleefd in het duister om zich te verbinden met Aluna (Aluna is de basisgedachte hoe het universum en deze wereld is ontstaan). De Kogi’s willen deze kennis verspreiden over de hele wereld. Ze denken dat het tijd is om de boodschap verder door te geven aan de andere mensen op de wereld.

We moeten terug onze verantwoordelijkheid opnemen voor de aarde want de aarde bestaat uit heel veel energetische lagen. één van de belangrijke lagen zijn kristallen lijnlagen die rond de aarde cirkelen. Doordat we heel veel dammen aanleggen en interfereren in de natuur gaan we die lijnen onderbreken. Dit is een heel slecht ding voor de mensheid en onze aarde. Met hun boodschap willen ze de mensen terug in hun aarding brengen. De mama’s of hoge priesters van de Kogi’s zijn diegene die in rechtstreekse communicatie staan met de aarde. Ze vertellen ook over de Machu Picchu stad die vibreert op de frequenties van het hart van de aarde. Als we daar rituelen doen gaat het bewustzijn van de mensen die er werken helemaal de hoogte in. De frequenties worden verhoogd waardoor de mensen die dit herinneren met heel veel vreugde op aarde kunnen leven. Met hun bewustzijn van de aarde en positieve gedachten die ze hebben met betrekking tot zichzelf en de aarde.

De warmte en de liefde die het koppel uitstraalt is heel mooi om aan te zien. Het is een voorbeeld koppel voor mensen met relatieproblemen. Bij de Kogi’s is een koppel een heilig samenbrengen van 2 zielen, een versmelting die elkaar aanvullen. Dat zie je ook hoe ze kijken naar elkaar en hoe ze praten. De Kogi’s praten eigenlijk niet veel.

Op een bepaald moment zie je dat Mariana iets aan het weven is en dan zijn haar gedachten bijna op nul. Mariana hoort de conversaties bijna niet want ze is aan het bidden. Dus alle mensen die rond haar zitten, daar gaat ze voor bidden. Is dat niet super mooi? Prachtig! Kan je zien aan de foto’s ook. Hoe ze helemaal geconcentreerd is op het weven, dit is wat wij vrouwen vroeger ook deden. We gingen de wereld gaan weven. We gingen de realiteit gaan herweven. Al die positieve gedachten zitten in die weefsels .

Op een bepaald moment hebben we de vrouwen en mannen apart gezet. Zodat de geheime kennis van de vrouwen en mannen aan bod zouden kunnen komen. Natuurlijk was ik niet bij de mannen maar ik kan jouw wel vertellen dat het heel intiem was bij de vrouwen. Hoe kunnen we onze kinderen opvoeden? Hoe kunnen we als vrouw beter in ons vel komen? Hoe kunnen we onze vrouwelijke verantwoordelijkheden terug opnemen in onze maatschappij? Het is heel belangrijk dat we met vrouwen samenkomen onder bepaalde maanstanden en belangrijke punten in ons leven. Mariane herinnert ons eraan dat we met het samenkomen met vrouwen de toekomst in handen hebben. Vrouwen bij de Kogi’s hebben een heel belangrijke plaats in de maatschappij, zij zijn diegene die rechtstreeks kunnen praten met Aluna. Zij zijn diegene die deze boodschappen doorgeven aan de mannen, die het gaan neerzetten in de maatschappij.

De Kogi’s vertellen ons ook dat dat is goed is altijd positieve gedachten te hebben, dat we ons mentale vermogen gaan trainen op positieve gedachten. Want telkens als we positieve gedachten hebben straalt ons lichaam positiviteit uit . En dat is positief voor de aarde. Daarbij gaan we ook onze omgeving veranderen en in een positief veld brengen.

De Kogi’s zijn heel enthousiast over Asbeek omdat Asbeek in een heel ver verleden mooie bronnen had en nog heeft. één van de grootste bronnen in Asbeek heet de Heilsborre . In de Keltische tijd waren er veel spirituele mensen en cirkels die hier werkten in dit domein. In die tijd aanbeden ze de godin van de Heilsborre. Vanuit de 4 windstreken kwamen ze vanuit België / Frankrijk & Nederland om ceremonies te doen rond de bronnen van de Heilsborre. Na de ceremonies gingen ze heilig water meenemen vanuit de bron om te delen met hun familieleden. De oude mensen van Asbeek kennen deze legendes nog. Ze herinneren zich nog dat mensen van heel ver kruikjes kwamen vullen voor familieleden die ziek waren. Ze vertelden ons dat als ze het water gingen drinken met positieve gedachten dat ze terug heel werden. Roberto & Mariana beamen dit. Ze herkennen dat de genezende kracht van het water uit de bronnen hier en overal in België heel sterk is. Dus ga op zoek naar jouw heilige bron. Ga op zoek naar je eigen heilig water waar je jezelf kunt opladen.

butterfly circles