Workshop en Rituelen met de Kogi Indianen (Colombia)

Sjamanisme
Donderdag 16 juni 2016 – Van 10u s’ochtends tot ongeveer 21u s’avonds

Ik ben zo blij om hier bij Butterfly Circles, Roberto et Mariana NAKOGI – Kogi Indianen uit het verre Colombië te mogen ontvangen. Zij komen naar hier om hun wijsheid met ons te delen en een spirituele link te leggen van hun land naar ons land.

De Kogi zijn een van de weinige overgebleven indianenvolkeren die nooit werden veroverd (ook niet door de Spanjaarden) en wiens wijsheid onaangetast is gebleven na eeuwenlange mondelinge overlevering.

Men beweert zelfs dat hun mondelinge overlevering helemaal teruggaat naar de Maya’s en zelfs Atlantis.

Sjamanisme

Hoeders van de Aarde

De Kogi beschouwen zichzelf als de ‘Hoeders van het evenwicht op Aarde’. Ze wonen in het hooggebergte ‘Sierra Nevada de Santa Marta’ dat volgens hun cultuur het Hart van Moeder Aarde vormt.

De BBC wijdde aan hen een eerste uitzonderlijke documentaire in 1992 met als titel: ‘From the Heart of the World – The Elder brother’s warning’

De Kogi waarschuwden toen hun “jongere broeder” (de moderne mens) dat zijn moderne levenswijze vernietigend is voor Moeder Aarde, en dat dit niet kan blijven duren. Meer dan 20 jaar later beseffen de Kogi dat er nog niet veel is veranderd, en dat hun “jongere broeder” de boodschap nog niet begrepen heeft.

Ze doen opnieuw een noodoproep aan de BBC: de Kogi denken dat ze het nog niet goed hadden uitgelegd en doen een nieuwe poging om hun jongere broeder uit te leggen hoe alles in de natuur met elkaar verbonden is en dat elke interventie in de natuur een impact heeft. Deze film heet ‘Aluna’.

De Kogi hebben echter ook gezien dat er wereldwijd kleine lichthaarden zijn ontstaan van mensen die ontwaken ….

Het is heel uitzonderlijk dat de Kogi naar België komen om hun sjamanen-wijsheid en hun innige verbondenheid met Moeder Aarde met ons te delen.

We danken hun bezoek aan vzw Nature Harnomy : Eric Fastré en Mireille Liessens en Laetitia Tilliet en haar man Carlos Sanchez die 3 jaar met hen samenwoonde in Colombië en die nu in België woont. Laetitia is een prachtige mooie ziel die Moeder Aarde in haar hart draagt. Je kan haar project “Hart van de Aarde” hier vinden.

Sjamanisme

Roberto NAKOGI maakt deel uit van de spirituele meesters of de “Mamos” van de Kogis. Dit wil zeggen dat hij een heel strenge en intensieve opleiding kreeg vanaf zijn geboorte om in een intieme verbinding te treden met de Moeder Aarde, de elementen en de voorouders . Roberto heeft meer dan 10 jaar geleefd in totale duisternis om te communiceren met de “ALUNA”, het principe van de gedachte die onze werkelijke wereld vormt , de bron van alle leven en de bron van intelligentie.

Deze spirituele meesters ontvangen de boodschappen van de natuur en het universum. Ze leven in diensbaarheid van de Moeder Aarde en de voorouders, voor de toekomst van de génératies die nog komen. In de cultuur van de Kogi’s doen ze alles in dienstbaarheid voor de Moeder Aarde en de vrouwelijke energie die volgens hen de oorsprong van het leven is. De vrouw geeft alles boodschappen die ze ontvangt onmiddellijk door aan de mannen die zij dan op hun beurt doorgeven aan de rest van de stam. Hun boodschap is vooral een boodschap van hoop en dankbaarheid. Het is alsof de Aarde zelf praat en ons vertelt wat er ons te doen staat in de komende tijd. : Leven met een zacht en positief hart !

Tijdstip : Donderdag 16 juni 2016 van 10u smorgens tot ongeveer 21u savonds
Prijs : 80 euro voor de hele dag – Het geld gaat integraal naar de Kogis!
Locatie : Butterfly Circles – Geertskouter 18 – 1730 Asse, Asbeek

Schrijf je in via onderstaande formulier:
E-mail adres:
Voornaam:
Achternaam:
Telefoon nr.:
Hou me op de hoogte voor opkomende activiteiten: Ja
spreekt u / vous parlez: Nederlands Français