Over Iris

iris-pattyn-collage

Spirituele Begeleider, Helend Kunstenaar en Soundhealer.
Directrice van Butterfly Circles , een organisatie die gespecialiseerd is in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen en buitenland.
Spiritueel Ceremonieel Leider in Native American Healing Arts.

Na o.a. haar studies KASK fotografie & film werkte Iris Pattyn jarenlang als geluidsingenieur op diverse filmsets, onder meer die van : ‘Karakter’ , de Oscar winnende Nederlandse film van Mike Van Diem. Door die ervaring verdiepte zij zich steeds meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het werd haar passie te leren luisteren ook voorbij het hoorbare.

Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen. Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver, onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder dan in andere culturen.

Na 20 jaar onderzoek naar de ‘secret knowledge’ en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen ( die van sjamanen, maar ook die van monniken, dans en stem genezers enzovoort) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als ‘soundhealer’ mensen te helpen en ondersteunen bij hun levenspad, als onderdeel van haar trouwens bijzonder ‘geaarde’ aanpak.

Opleidingen en bijscholing
Communicatie Hiepso Kortrijk
Film en Fotografie Kask Gent
Tv en Filmsets, dubbings voor tekenfilms, acteurs regisseren in studio’s.
Emotioneel lichaamswerk, workshops bio-energetica, ademwerk,yoga, tantra, relaties, rebirthings
Opleiding in Ceremonial Leadership (Ike West)
Opleiding Klank Daoyin (Dr Shen)
Opleiding Soundhealing in Amerika (Jonathan Goldman)
Workshops in buitenland en binnenland met oa Ike West, Dr Shen, Mantak Chia, Grandma Marie van South Dakota, Grandma Lolita van Mexico, Chris James,Gabrielle Roth, Y&S Darling Khan, J Horan, Jonathan Goldman, …

Werkervaring :
20 jaar ervaring met de menselijke stem – coaching op diverse grote filmsets in de wereld.
10 jaar ervaring healings (Healer in Native American Arts), soundhealing (gecertifieerd Soundhealer), dans en stem workshops , individuele therapie .
10 jaar bezielster en oprichtster van Butterfly Circles
10 jaar ervaring als danseres, zangeres op diverse festivals, gelegenheden en kleine podia.
10 jaar ervaring als docente in binnen en buitenland