Priesteressenworkshops

Tijdens Covid periodes werken we online van 20 tot en met 22u

Deze workshops zijn voor diegenen die reeds een spiritueel traject achter de rug hebben en zich graag verdiepen in dienstbaarheid aan de godin. Het zijn intensieve dagworkshops, waarbij we onze diepgewortelde spirituele krachten gaan oefenen.

Evenwicht betekent dat we afgestemd zijn op alle subtiele trillingen in het universum. Onze trillingen zijn afhankelijk van het land waarop we leven. Om het land te eren gaan we alles wat in verbinding met het land staat eren en dat doen we met ceremonies op omslagpunten in de kringloop der seizoenen. Om ons spirituele lichaam te voeden en ons fysieke, mentale en emotionele lichaam in balans te houden, gaan we ons telkens herverbinden met het land op de 4 vuurfeesten de de 4 zonnewenden-equinoxen.

Dit zijn cruciale dagen waarop we samenkomen om met ons totemdier, met krachtsymbolen, medicijnwielen, spirituele namen en dergelijke te werken. Deze spirituele continuïteit is belangrijk om onze relaties met de andere dimensies te versterken.

1 februari 2021 – “Imbolc”

Imbolc wordt gevierd van zonsondergang op 31 januari tot zonsondergang op 2 februari. Het katholieke Maria Lichtmis wordt op 2 februari gevierd door kaarsen voor het raam te zetten en pannenkoeken te eten. Uiteraard weer een voorbeeld van het voortzetten van een heidense traditie door de christenen.
Het feest Imbolc wordt gehouden ter ere van de Keltische godin Brigit, de Drievoudige Godin. Brigid betekent ‘hooggeplaatste’. Ze wordt soms beschouwd als drie zusters, dochters van de god Dagda, de Goddelijke Vader. Maar ook als maagd, moeder en oude vrouw (crone).
Op Imbolc viert men het maagdelijk aspect van de godin en haar eerste gemeenschap met de god van het licht. Daarom werden tijdens Imbolc grote sacrale vuren ontstoken op heuveltoppen om het licht en de warmte te verwelkomen en aan te moedigen
Imbolc is een perfect feest om rituelen te houden voor nieuwe liefde, vruchtbaarheid, herwinnen van (zelf)vertrouwen.
Kies voor deze rituelen kaarsen in pastelkleuren, donkere edelstenen, sneeuwklokjes en andere vroege bloemen in knop, melk en zaden. Wierook en kruiden die bij dit feest horen zijn onder andere engelwortel, basilicum, speenkruid, heide en mirre.

19 maart 2021 – “Ostara”

“Dit is de tijd van de terugkeer van de Lente; de vreugdevolle tijd, de zaaitijd, als het leven uit de Aarde barst en de ketens van de winter worden gebroken. Lich en duister zijn gelijk; het is een tijd van balans, waar alle elementen binnenin ons in een nieuwe harmonie moeten worden gebracht”

Ostara, of de Lente Equinox, is de tijd dat dag en nacht in balans zijn, waarin het licht de duisternis overheerst. Het is fundamenteel een Zonfestijn, en een nieuwkomer in de Oude Religie in Keltisch en Germaans Europa.

1 MEI 2021 – “BELTANE” (onder voorbehoud)

Bij beltane komen onze vrouwelijke energieën wakker in de verschillende dimensies . De basis van onze kundalini wordt wakker en wij beginnen meer en meer de levensenergie te voelen die opborrelt vanuit de bron. Hier is het een magische dag waarop de grenzen tussen deze werkelijkheid en andere dimensies vervagen en wanneer wij, de levenden gemakkelijk toegang hebben tot de verschillende andere werelden . De elfen, elementalen en aardvolkeren zijn hier heel actief. Het is een periode om liefde voor het leven op te roepen, hier zullen veel mensen zich verenigen, trouwen, want het is een vruchtbare paringstijd, een tijd wanneer de vrouwelijke en mannelijke creatieve energieën in de natuur samenkomen. Het is ook de periode waar de Maria energieën heel actief zijn en waarbij de priesteressen de leilijnen bewandelden om zich te bevruchten met haar magische krachten

Deze keltische hoogdag is gewijd aan de zonnegod die de aardegodin bevrucht en is een jaarlijks vruchtbaarheidsfeest dat deel uitmaakt van de cultuur van de Kelten en staat in het teken van bloei, bevruchting, licht en leven.

Beltane is de magische dag waarop de grenzen tussen de normale werkelijkheid en de Andere Wereld vervagen en er dus allerlei wonderlijke dingen kunnen gebeuren Anders dan tijdens Samhain, wanneer de doden toegang hebben tot het rijk der levenden, kunnen nu omgekeerd de levenden hun wereld verlaten en bijvoorbeeld het elfenrijk bezoeken.

21 JUNI 2021 – “LITHA”

Hello Mages of Power Desire and Love,

De zonnewende is de meest krachtige periode van het jaar voor de Zonne God. Het vuur speelt een prominente rol in ons ritueel . Het element Vuur is het element van transformatie.

Litha, middelpunt van de zomer waar de zon op haar hoogste punt staat. De langste dag vol overvloed, vruchtbaarheid en vreugde. Hierbij is de ontvangende en gevende schoot van de Godin onontbeerlijk. Zij is de gulle, warme moeder met open armen om ons te ontvangen. Gedurende de midzomernacht staat de poort van de elfenwereld open en het is de krachtigste periode van het jaar voor de Zonnegod maar ook het hoogtepunt van de maangodin die verschijnt als Venus.  Het vuur speelt een prominent rol en is heel transformerend.

★ Sound + Fire = Passion ★

Litha is de maangodin en staat voor overvloed en vruchtbaarheid, macht en orde. We zullen tijdens deze dag de “droom vuur ceremonie” uitvoeren. Dit is een oud indiaans en ook keltisch ritueel waarbij we openingen en opportuniteiten vragen om ons verslavend gedrag (in patronen) te veranderen en actie te voeren in het werkelijke leven … zodat we ons openen voor overvloed in ons leven . Het is een prachtige tijd om ook onze relaties positieve voeding te geven.

30 juli 2021 – “LUGHNASADH” (onder voorbehoud)

Lughnasadh is het eerste oogstfestival dat gevierd wordt. We zitten in het midden van de zomerse overvloed en beginnen ons voorbereiden op de herfst. Granen en fruit worden bewaard voor de wintermaanden.De overvloed zit hem ook in de vreugde die we in ons hart kunnen opwekken. De zomermaanden geven ons het gevoel van vrijheid en openheid, en deze energie slaan we op als reserve in onze cellen.

De priesteres houdt zich bezig met de grote aanwezigheid van de elfenwereld, de sterren en ook van de bewoners van Venus die huishouding houden in ons liefdesleven. We zullen een grote schoonmaak houden om ons in vorm te houden en zullen een aantal dimensies gaan navigeren om inzichten te krijgen.

20 september 2021 – “Mabon”(onder voorbehoud)

Mabon is de Herfstequinox, Net als Ostara is het een tijd van perfecte balans tussen licht en duisternis, maar dit keer is het de duisternis die groeiende is. Mabon is een oogstfeest. Dit is de afsluiting, het einde van de oogst.
In vroeger tijden was dit de tijd dat de boeren hun schulden vereffenden met hun schuldeisers. Beide equinoxen zijn tijden van balans, maar Mabon is een tijd van herbalanseren, van dingen weer recht zetten. De oogst is binnen en het is tijd om te zien wat we op voorraad hebben. Dank betuigen is niet alleen dankbaar zijn, maar het vereist ook taxatie en overpeinzing.
Het symbool van het graan, zo belangrijk tijdens Lughnassadh, is ook nog van toepassing tijdens Mabon. Hoewel, het is geen glorieuze viering van overvloed. Het leven vertraagt en er wordt meer aandacht gegeven aan het idee van sterfte en wedergeboorte.

1 november 2021 – “SAMHAIN”

Het rituele jaar begint met Samhain (31 oktober). Voor de Kelten en de Germanen begon het jaar met de donkere helft, net als de dag met het vallen van de avond begon. De Kelten noemden het nieuwjaarsfeest Samhain. In deze tijd van het jaar is het contact met de andere wereld en de geesten van overleden voorouders dan gemakkelijker te leggen dan anders.

20 december 2021 – “YULE”

Yule is de langste nacht. Rond 21 of 22 december bereikt de zon op het noordelijk halfrond zijn laagste stand. We nemen aan dit ook al in de Steentijd een belangrijk moment was, want een aantal megalitische bouwwerken zijn zodanig ontworpen dat het zonlicht met Midwinter in het binnenste van de tempel kon vallen.

Data in 2021 : 

Indien online is het van 20u tot 22u

Indien het live kan doorgaan is het van 10u tot 17u :

1 februari          – Imbolc (online) 
19 maart            – Ostara (live) 
1 mei                  – Beltane (onder voorbehoud)
21 juni                – Litha (live)                                                                                        30 juli                  – Lughnasadh (live)                                                                        20 september    – Mabon (onder voorbehoud)
1 november       – Samhain
20 December     – Yule

Waar : Butterfly Circles – Geertskouter 18, 1730 Asse
Prijs : 80 euro per dag (bij abonnement is het 70 euro). Online sessies zijn 22 euro, te boeken via eventbrite (zie homepagina om in te schrijven)

Wat breng je mee : kussen, dekentje en iets om te delen tijdens lunch (soep, brood en kaas is altijd voorzien)

  Naam en Voornaam

  E-mail adres

  Telefoon of gsmnummer

  Naam van de workshop

  Eventuele vragen of opmerkingen

   Naam en Voornaam

   E-mail adres

   Telefoon of gsmnummer

   Naam van de workshop

   Eventuele vragen of opmerkingen