Priesteressen workshops

Deze workshops zijn voor vrouwen die reeds een spiritueel traject achter de rug hebben en die zich graag verdiepen in dienstbaarheid aan de godin. Het zijn initiërende intensieve dagworkshops, waarbij we onze diepgewortelde vrouwelijke spirituele krachten gaan uitoefenen.

Als we harmonieus in ons vrouwelijk lijfje willen leven dan moeten we één zijn met de natuurlijke elementen rondom ons. Evenwicht betekent dat je afgestemd bent op alle subtiele trillingen in het universum. Onze trillingen zijn afhankelijk van het land waarop we leven . Om het land te eren gaan we alles wat in verbinding met het land staat eren en dat doen we met ceremonies op omslagpunten in de kringloop der seizoenen.

Ons lichaam verandert door het jaar heen, het zonlicht en de seizoenen hebben invloed op ons bloed en onze hormonen, maar desondanks proberen wij alles hetzelfde te doen. We proberen slapen en werken gelijk te houden en dat heeft tot gevolg dat ons lichaam niet meer trilt op het land waar we wonen.

Om ons spirituele lichaam te voeden en ons fysieke, mentale en emotionele lichaam in balans te houden, gaan we ons telkens herverbinden met het land op de 4 vuurfeesten en 4 zonnewenden-equinoxen … De Keltische Goden en Godinnen komen ook aan bod.

De Keltische jaarkalender

Cruciale dagen waarop we samenkomen om ons totemdier, krachtsymbolen, medicijnwielen, spirituele namen, winden, gewaden en dergelijke te werken. De spirituele continuïteit is belangrijk om onze relaties met de andere dimensies te versterken.

Priesteressen workshop

1 februari 2019 – “Imbolc”

Imbolc wordt gevierd van zonsondergang op 31 januari tot zonsondergang op 2 februari. Het christelijke Candlemas wordt op 2 februari gevierd door kaarsen voor het raam te zetten. Uiteraard weer een voorbeeld van het voortzetten van een heidense traditie door de Christenen.
Het feest Imbolc wordt gehouden ter ere van de Keltische godin Brigit, de Drievoudige Godin. Brigit betekent ‘hooggeplaatste’. Ze wordt soms beschouwd als drie zusters, dochters van de god Dagda, de Goddelijke Vader. Maar ook als maagd, moeder en oude vrouw (crone).
Op Imbolc viert men het maagdelijk aspect van de godin en haar eerste gemeenschap met de god van het licht. Daarom werden tijdens Imbolc grote sacrale vuren ontstoken op heuveltoppen om het licht en de warmte te verwelkomen en aan te moedigen
Imbolc is een perfect feest om rituelen te houden voor nieuwe liefde, vruchtbaarheid, herwinnen van (zelf)vertrouwen.
Kies voor deze rituelen kaarsen in pastelkleuren, donkere edelstenen, sneeuwklokjes en andere vroege bloemen in knop, melk en zaden. Wierook en kruiden die bij dit feest horen zijn onder andere engelwortel, basilicum, speenkruid, heide en mirre.

Priesteressen workshop

20 maart 2019 – “Ostara”

“Dit is de tijd van de teurgkeer van de Lente; de vreugdevolle tijd, de zaaitijd, als het leven uit de Aarde barst en de ketens van de winter worden gebroken. Lich en duister zijn gelijk; het is een tijd van balans, waar alle elementen binnenin ons in een nieuwe harmonie moeten worden gebracht”

Ostara, of de Lente Equinox, is de tijd dat dag en nacht in balans zijn, waarin het licht de duisternis overheerst. Het is fundamenteel een Zonfestijn, en een nieuwkomer in de Oude Religie in Keltisch en Germaans Europa.

Priesteressen workshop

1 MEI 2019 – “BELTANE” (deze workshop gaat niet door wegens Malta workshop)

Bij beltane komen onze vrouwelijke energieën wakker in de verschillende dimensies . De basis van onze kundalini wordt wakker en wij beginnen meer en meer de levensenergie te voelen die opborrelt vanuit de bron. Hier is het een magische dag waarop de grenzen tussen deze werkelijkheid en andere dimensies vervagen en wanneer wij, de levenden gemakkelijk toegang hebben tot de verschillende andere werelden . De elfen, elementalen en aardvolkeren zijn hier heel actief. Het is een periode om liefde voor het leven op te roepen, hier zullen veel mensen zich verenigen, trouwen, want het is een vruchtbare paringstijd, een tijd wanneer de vrouwelijke en mannelijke creatieve energieën in de natuur samenkomen. Het is ook de periode waar de Maria energieën heel actief zijn en waarbij de priesteressen de leilijnen bewandelden om zich te bevruchten met haar magische krachten

Deze keltische hoogdag is gewijd aan de zonnegod die de aardegodin bevrucht en is een jaarlijks vruchtbaarheidsfeest dat deel uitmaakt van de cultuur van de Kelten en staat in het teken van bloei, bevruchting, licht en leven.

Beltane is de magische dag waarop de grenzen tussen de normale werkelijkheid en de Andere Wereld vervagen en er dus allerlei wonderlijke dingen kunnen gebeuren Anders dan tijdens Samhain, wanneer de doden toegang hebben tot het rijk der levenden, kunnen nu omgekeerd de levenden hun wereld verlaten en bijvoorbeeld het elfenrijk bezoeken.

Priesteressen workshop

21 JUNI 2019 – “LITHA”

Hello Mages of Power Desire and Love,

De zonnewende is de meest krachtige periode van het jaar voor de Zonne God. Het vuur speelt een prominente rol in ons ritueel . Het element Vuur is het element van transformatie.

Litha, middelpunt van de zomer waar de zon op haar hoogste punt staat. De langste dag vol overvloed, vruchtbaarheid en vreugde. Hierbij is de ontvangende en gevende schoot van de Godin onontbeerlijk. Zij is de gulle, warme moeder met open armen om ons te ontvangen. Gedurende de midzomernacht staat de poort van de elfenwereld open en het is de krachtigste periode van het jaar voor de Zonnegod maar ook het hoogtepunt van de maangodin die verschijnt als Venus.  Het vuur speelt een prominent rol en is heel transformerend.

★ Sound + Fire = Passion ★

Litha is de maangodin en staat voor overvloed en vruchtbaarheid, macht en orde. We zullen tijdens deze dag de “droom vuur ceremonie” uitvoeren. Dit is een oud indiaans en ook keltisch ritueel waarbij we openingen en opportuniteiten vragen om ons verslavend gedrag (in patronen) te veranderen en actie te voeren in het werkelijke leven … zodat we ons openen voor overvloed in ons leven . Het is een prachtige tijd om ook onze relaties positieve voeding te geven.

Priesteressen workshop

1 AUG 2019 – “LUGHNASADH” (gaat uitzonderlijk niet door)

Lughnasadh is het eerste oogstfestival dat gevierd wordt. We zitten in het midden van de zomerse overvloed en beginnen ons voorbereiden op de herfst. Granen en fruit worden bewaard voor de wintermaanden.De overvloed zit hem ook in de vreugde die we in ons hart kunnen opwekken. De zomermaanden geven ons het gevoel van vrijheid en openheid, en deze energie slaan we op als reserve in onze cellen.

De priesteres houdt zich bezig met de grote aanwezigheid van de elfenwereld, de sterren en ook van de bewoners van Venus die huishouding houden in ons liefdesleven. We zullen een grote schoonmaak houden om ons in vorm te houden en zullen een aantal dimensies gaan navigeren om inzichten te krijgen.

Priesteressen workshop

20 DEC – “YULE”

Yule is de langste nacht. Rond 21 of 22 december bereikt de zon op het noordelijk halfrond zijn laagste stand. We nemen aan dit ook al in de Steentijd een belangrijk moment was, want een aantal megalitische bouwwerken zijn zodanig ontworpen dat het zonlicht met Midwinter in het binnenste van de tempel kon vallen.

Wanneer :

Vrijdag 1 februari 2019 van 10u tot 17u – Imbolc
Woensdag 20 maart 2019 van 10u tot 17u – Ostara
Woensdag 1 mei 2019 van 10u tot 17u – Beltane (gaat niet door wegens Malta Workshop)
vrijdag 21 juni 2019 van 10u tot 17u – Litha
Donderdag 1 Augustus 2019 van 10u tot 17u – Lughnasadh (onder voorbehoud)
Vrijdag 20 September 2019 van 10u tot 17u – Mabon
Donderdag 31 Oktober 2019 van 10u tot 17u – Samhain (onder voorbehoud)
Vrijdag 20 December 2019 van 10u tot 17u – Yule

Waar : Butterfly Circles – Geertskouter 18, 1730 Asse
Prijs : 80 euro per dag (indien je de reeks volgt dan is het 70 euro)
Wat breng je mee : kussen, dekentje en iets om te delen tijdens lunch (soep, brood en kaas is altijd voorzien)

Naam en Voornaam

E-mail adres

Telefoon of gsmnummer

Naam van de workshop

Eventuele vragen of opmerkingen