“HET PAD VAN DE INKA-HEALERS”

Een transformerende spirituele reis naar Peru en Bolivia – 2 tot 16 september 2019

Deze tocht wordt begeleid door Iris Pattyn met lokale gidsen en de Native Q’ero genezers en leraars. Hier worden we uitgenodigd om de belangrijkste heilige Inka tempels rond Cusco (de heilige vallei van de Inka’s) te gaan bezoeken en de heilige bergen Apu salkantay en de Machupicchu te beklimmen. We verlaten Peru om op de meest gerenommeerde eilanden van de zon en de maan ceremonies te doen.

Maak tijd voor jezelf, je eigen persoonlijkheid en wie je eigenlijk bent. Verdiepende, ontspannende en vooral spirituele vakantie, met eeuwenoude  ceremonies, soundhealing, en gepersonaliseerde begeleiding op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. Trakteer jezelf op een levenservaring die blijft nazinderen van top tot teen. Samen met ervaren professionele therapeuten en lokale gidsen beleef je hemel op aarde.

Energetische tocht in het hart van de Peruviaanse Andes en de Boliviaanse eilanden

Cuzco, Apu Salkantay, Soraypampa-Huayra, Hot Springs, Machu Picchu, Puno,  Lake Titicaca, Amaru Muru, Maan en zon eiland, 

Het ervaren van een spirituele levende rijkdom in een land van vele verborgen schatten.Samen komen we tot een ontdekking en herinnering van wie we zijn hier op aarde. We bezoeken verschillende aardegebonden volkeren om te voelen wat we misschien allemaal wel vergeten zijn in een westerse cultuur waar de consumptie en economie hogere waarden hebben dan het effectieve land waarop we wandelen en wonen.Veel van de heilige plaatsen in Peru zijn terug geactiveerd en het is hoogtijd om deel te nemen aan de kosmische creatie van de nieuwe aarde.

Peru is daarvoor de plek bij uitstek omdat het land gekend is als de buik van de aarde waar de conceptie plaats vindt. De oorspronkelijke bevolking bewaarde de spirituele wijsheid zeer zorgvuldig en doen nog steeds dagelijks rituelen om deze te bewaren en door te geven .

Deze reis is in samenwerking met Oceanic Expeditions We hebben het beste samengebracht voor jullie om een zo goed mogelijke balans te creëren tussen fysieke en spirituele belevingen. We werken ter plaatste samen met verschillende Zuid Amerikaanse Natives (Sjamanen) die ons introduceren en begeleiden in hun eigen magische cultuur.

Geschiedenis van de Andes

Sinds heel oude tijden hebben de Quechua en Aymara volkeren uit de Andes een diepgaande kennis ontwikkeld over het universum en het leven op aarde, waaronder de ecosystemen, het verbouwen van medicinale planten, communicatie met de dieren, enz. Deze kennis werd overgedragen in de symbolen die zijn nagelaten in heilige voorwerpen. Zo bevatten de kristallen de codes en de wetten van de universele orde en harmonie. De Inca priesters, de Amauta’s, hebben sinds millennia gewaakt over de overlevering van de voorouderlijke waarden van de kosmovisie uit de Andes. Dankzij hun kennis van de astronomie en de kosmografie hebben ze de zonnewenden, de equinoxen en de tijdstippen voor de landbouw in hun kalenders kunnen inbrengen. De heilige plaatsen zijn gevormd in samenhang met de mythologie en met de sterrenstelsels, waarbij de Chakana (het Zuiderkruis) het fundament van de pre-colombiaanse beschaving is.

Meer achtergrond informatie over de reis

Meer en meer duwt de tijd ons in de richting van het veelvoudig dimensioneel bewustzijn.

Op dit moment is het voor ons nodig om ons te centreren in onze eigen as en onze eigen energieën en om onze zielsopdracht en levensopdracht te verwezenlijken. Zo gaan we op weg naar daar waar alles waarheid, alles eenvoud, alles schoonheid, alles gerechtigheid en alles perfectie is in het huidige ogenblik.

Het is daarom dat de Andes, dit deel van onze Moeder Aarde ons uitnodigt om haar kleuren van de regenboog te delen, daar waar de Andes-traditie de herinneringen en de gewoontes van de Inca-voorouders verweeft met het dagelijks leven, waar de berggeesten ons warmhartig verwelkomen, waar de condors dansen op het ritme van de wind. Dankzij de veelvuldige uitwisselingen (Ayni) vormen we een diepe verhouding met onze Pachamama (Moeder Aarde), de Apu’s (berggeesten), de Mama Qocha (watergeesten), de Taita Inti (Vader Zon), de Wayra (wind), de Hanaq pacha (goddelijke Kosmos), en nog vele andere spirits. We nemen onder meer deel aan verscheidene voorouderlijke ceremonies en meditaties in de Macchu Picchu en in diverse andere heilige Inca-plaatsen.

Programma :

Dag 01 – Vertrek vanuit Brussel voor onze spirituele reis naar Amsterdam met aansluiting naar Lima waar we worden opgewacht door onze lokale agent, nadien transfer naar het hotel Miraflores voor de overnachting.

Dag 02 – Cusco de hoofdstad van de Inka-cultuur.

Ontbijt in je hotel
Uw lokale gids zal contact met u opnemen op het vliegveld van Cusco en u naar uw hotel in Cusco brengen. Omdat dit je eerste dag is in Cusco, raden we je aan om even te ontspannen en uit te rusten.
Om 13:30 uur In de vroege namiddag ervaar je de Cusco stadstour die het bezoek aan indrukwekkende Inca-tempels en ceremoniële plekken rond de stad Cusco omvat, zoals Sacsayhuaman (tempel van de donder) en zijn megalithische bouwwerken, Qénko (ceremoniële vindplaats) en TamboMachay een tempel gewijd aan het water. Bezoek dan de kathedraal en bekijk een van de mooiste Inca-stenen in de Koricancha, de Tempel van de Zon, de heiligste Inca-rituele plek in het gebied. Keer terug naar uw hotel en vrije tijd om de oude hoofdstad van de Inca’s, de pittoreske straatjes, souvenirwinkels, prachtige Cusco-restaurants te verkennen. Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 03 – Heilige Vallei van de Inkas

Ontbijt in je hotel
Om 8.00 uur om de dagtour te beginnen, reizen we naar de Heilige Vallei van de Inca’s, de verbazingwekkende landschappen en de bergen van de Andesgezichten begeleiden ons tijdens onze reis, zoals we traditionele dorpen, landbouwtaferelen zien.
Voortzetting van onze tour zullen we deel uitmaken van een bijzondere ervaring in de stad Chincheros, een site die bekend staat om zijn textiel en met een mix van pre-Inca, Inca en koloniale constructies, zullen we deelnemen aan een prachtige introductie en leerervaring van de kunst van het Andes-textiel. Eindelijk heb je tijd om rond het hoofdplein te lopen. We gaan verder naar de verbazingwekkende en mysterieuze archeologische site van Moray die door de Inca’s is gebouwd, een voorstelling van terrassen die diep in het land zijn uitgehouwen, een energieke plek, waar ze zullen deelnemen aan een ceremonie van verbinding met de aarde van Moeder.
‘S Middags gaan we naar Ollantaytambo Village, een authentiek Inca woonstadje, we gaan naar de Ollantaytambo ruïnes een uitstekende rituele plaats, gevormd door enorme prachtig bewerkte stenen en vragen zich af waarom ze megalithische blokken op zo’n locatie konden vervoeren. Bezoek de Tempel van de Zon en de tempel van de Amauta en krijg de leer van de Andes-cosmosvisie, de drie niveaus in de Andeswereld. Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 04 – Trek naar Apu Salkantay the Sacred
Mollepata – Soraypampa – Humantay Lagoon – Salkantaypampa (camping)
Ontbijt lunch en diner
Vroeg in de ochtend halen we je op bij je hotel en reizen we per privé-bus ongeveer 3 uur naar het beginpunt van onze trektocht in Soraypampa (3.800 m).

We beginnen de wandeling, eerst 300 meter bergopwaarts, langs de indrukwekkende bergen Apu Salkantay 6.271), “De grote geest” en Apu Humantay (5917), ze worden beschouwd als Apus (het betekent berggeesten, dergelijke ons beschermers). We stijgen een gematigde helling gedurende 2 uur totdat we het Humantay-meer bereiken (4.300 M), vanaf dit punt zul je genieten van een verbazingwekkend uitzicht op het vredige en turkooizen meer, dat aan de voet van de Humantay-gletsjer ligt, ook jij zal tijd hebben om uit te rusten en het gebied te verkennen. Na wat vrije tijd zullen we doorgaan met onze afdaling naar Soraypampa, ons een panoramisch uitzicht bieden op de Valleien van de Andes. Stop voor de lunch. Later gaan we verder en bereiken ons kamp Salkantaypampa (4100 m ) aan de rand van Apu Salkantay, waar ons trekkingsteam op ons wacht met het diner onder de heldere sterren.
Afstand: 6 Km.
Looptijden: 4-5 uur
Lage hoogte: 4200 m.

Hoge hoogte: 4480 m.
Hoogte van de camping: 4100m.

Dag 5: Salkantaypampa – Waraqmachay – Chalhuay (camping)
Ontbijt lunch en diner

Een energiek ontbijt bereidt ons voor om vroeg te beginnen met onze trektocht, het is belangrijk om energie op te laden, want we zullen een lange klim maken, deze dag zullen we het hoogste punt van het parcours passeren in Humantay Pass (4630 m ) het duurt ongeveer anderhalf uur, de pas is de perfecte plek om de bergketens met besneeuwde bergtoppen te zien, die allemaal als heilig worden beschouwd door lokale mensen, ze heten Apus (Apu betekent berggeest, bewakers), het uitzicht zal onvergetelijk zijn.
Daarna lopen we verder rond de Apu Salkantay, onderweg zien we het prachtige Salkantay-meer en de archeologische vindplaats van Rayanniyoc (3350m ), de hooglandomgeving zal worden veranderd voor het oerwoudgebied, waar we uitgestrekte begroeiing zullen zien en bos, bovendien een verscheidenheid aan vogels en orchideeën, we raden u aan om lichtgewicht kleding te dragen speciaal voor deze verandering, we zullen door het bos gaan tot aan de camping, Challhuay (2900m )
Afstand: 11 Km.
Looptijd: 7-9 uur
Lage hoogte: 2950 m.
Grote hoogte: 4600 m.
Hoogte van de camping: 2900 m.

Dag 6: Challhuay – Playa Sahuayacco – CocalMayo-bronnen
Ontbijt lunch en diner

Na het ontbijt maken we ons klaar om onze wandeling te beginnen, deze dag wandelen we door het bos (een semi-tropisch gebied), dit gebied wordt gekenmerkt door vochtig weer, plantages met fruit en koffie, deze dag is aan te raden om insectenspray te gebruiken (er zijn veel muggen). We dalen verder af, onderweg bezoeken we een aantal gemeenschappen, die koffie produceren, en vinden een aantrekkelijke waterval, passeren ook Collpapampa (2850m ) en La Playa Sahuayacco (2064 m ) waar we lunchen in de buurt van de rivier.

‘S Middags brengt ons vervoer ons naar Santa Teresa en genieten we van een ontspannend natuurlijk bad in de warmwaterbronnen van CocalMayo. dit zal de laatste avond zijn met al ons trekkingsteam, dus het zal besteed worden om goede herinneringen te delen en een heerlijk diner te proberen,
Afstand: – – – Km.
Looptijd: 5-6 uur
Lage hoogte: 2000 m.
Grote hoogte: 2900 m.
Hoogte van de camping: 2000 m.

Dag 7: Santa Teresa naar MachuPicchu Village.
Ontbijt en lunchpakket

Onze privébus brengt ons naar het hydro-elektrische station, begint aan het laatste deel van de trektocht, 2 uur wandelen in de richting van de stad Aguas Calientes, de laatste dag wandelen we door verschillende landschappen vol met verschillende ervaringen, omdat we na de Urubamba-rivier rond Machupicchu zullen lopen, zullen we ook de mogelijkheid hebben om Mandor te bezoeken, en de prachtige watervallen,
Overnachting in een hotel in de stad Machupicchu

Dag 08 – MachuPicchu the Temple-the Perfect Harmony.
Ontbijt
Als je in Aguas Calientes verblijft, kun je ’s morgens vroeg naar de tempel van Machupicchu rijden één van de hoogtepunten uit deze spirituele reis. We zullen een rondleiding krijgen van 3 uur door dit ware wonder van de antieke wereld. Bezoek de vele rituele tempels zoals de tempels Condor, Sun, PachaMama en observeer de prachtige Inca-architectuur in een surrealistische omgeving gevormd door de omringende bergen van “Llanatin-Masintin-the Priestess, Putucusi, Huaynapicchu Mt. onze Q’ero-leraar zal de laatste ceremonie een mooi moment geven om dankbaarheid te uiten. Bus terug naar Aguas Calientes. We nemen de middagtrein / bus naar Cusco, Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 09 – Cusco.-
Ontbijt
Vrije dag in Cusco om te herstellen van de trektocht, te ontspannen en klaar te maken voor de volgende reis naar het Titicacameer in het Boliviaanse deel, Overnachting in het geselecteerde Cusco Hotel.

Dag 10
Cusco – Punomeer Titicacameer.-

Ontbijt en lunch
7.00 uur vertrek vanuit Cusco. Onderweg bezoekt u de ANDAHUAYLILLAS-KERK. – Beschouwd als de Sixtijnse Andeskapel van Amerika, in het pittoreske dorpje Andahuaylillas, heeft deze kleine kerk één van de meest indrukwekkende voorbeelden van de koloniale architectuur en schilderijen Rajchi en de tempel van Wiracocha. – een ommuurd archeologisch complex gevormd door 14 kleinere tempels, 150 grote cirkelvormige gebouwen gebruikt als opslagruimten, en de grote Wiracocha-tempel. uniek in zijn type la raya pas.- dit is het hoogste punt van de reis, (4312 meter boven de zeespiegel) het is de plek waar de Vilcanota rivier geboren is en later de heilige vallei van de inca’s vormt. Sicuani. – in deze stad aan de rand van het land genieten we van een lunchbuffet, dat u een voorproefje van de voortreffelijke Peruviaanse keuken zal geven. Pukara.- pre-inka archeologisch complex gevormd door semi-ondergrondse tempels en getrapte structuren en monolieten, geleid bezoek aan het museum. het is de oudste rest van de regio, 2000 v.C. nog steeds een enigma voor de peruviaanse archeologie. we bereiken dan de stad aan de oevers van het Titicacameer, waar de legendes vertellen dat de eerste Inca’s ontstonden. Na aankomst in Puno, transfer naar uw hotel.
Hotel in Puno.

Dag 11 – Puno / Amaru Muru Dimensional Gate en Titicaca Lake-
Ontbijt, lunchpakket
Vroeg vertrek per privébus naar het zuiden om “Ahayu Marca” of het “dorp van de geesten” te bezoeken. Daar zoeken we tussen prachtige rotsformaties naar verborgen symbolen van de slang Puna Condor en de raadselachtige interdimensionele poort van Aramu Muro, die de brug is tussen unieke mystieke ervaringen en een parallelle dimensie. We voeren oefeningen om energieën te vernieuwen en een ceremonie van gemeenschap met Moeder Aarde. Typische lunch. Of een lunchpakket, de pelgrimstocht naar Chucuito gaat verder naar de beroemde tempel van vruchtbaarheid die verrassend is vanwege zijn sculpturen.
Onze bus brengt ons naar de Boliviaanse stad Copabana met een uitzonderlijk uitzicht op het Titicacameer, we maken een oversteek aan de Kasani-grens.
overnachting in Copacabana Hotel Gloria of vergelijkbaar

Dag 12 – Titicaca Lake & Sun Island.-
Ontbijt lunch en diner
Het Titicacameer de grote “Mama Qocha” of het Moeder Meer werd door de oudere gezien als beschermgod, brenger van het leven. Vroeg begonnen we een spirituele reis om oude machtscentra te verkennen, per boot bezochten we het gebied ten noorden van het eiland van de zon, we lopen naar de rots van de oorsprong “Taypicala” (Fundamentele Steen), deze herinneren ons aan de rassen van reuzen, leraren die volgens legendes deze magische plek bewoonden. Bezoek het labyrint. Lunch in een lokaal restaurant. In het zuidelijke deel van het eiland bezoekt u de Pilkokaina-tempel een accommodatie in de Yumani-gemeenschap. Diner en een hostel met een fantastisch uitzicht op de bergen en het meer
Titicaca

Dag 13 .- Sun Island / Moon Island / Sun island
Ontbijt lunch en diner
Vroeg bezoek aan de raadselachtige tempel van de Maagden van de Zon op het eiland van de maan. Deze prachtige plaats nodigt ons uit om contact te maken met de vrouwelijke geest van het Heilige Meer en wordt beschouwd als een van de sterkste energiepunten op deze planeet. We keren terug naar de Isla del Sol en we overnachten bij de Yumani gemeenschap.

Dag 14.- Isla del Sol / Copacabana / Puno / Apto.- (B).
ontbijt
Afscheidsceremonie van de spirituele reis en terugkeer naar het laatste spectaculaire uitzicht van Copacabana op “Mama Cocha” Titicacameer en vervolg met de bus naar Puno en dan naar het vliegveld om uw vlucht te nemen in Juliaca naar Lima met in de avond de vlucht terug richting Amsterdam.

Dag 15.- Aankomst in de namiddag in Brussel van de spirituele reis.

DATA : 2 Sept T/M 16 Sept 2019

HOTELS IN HET PROGRAMMA :

IN LIMA: Hotel Miraflores 3* of vergelijkbaar
IN CUSCO: Casa Andina 3 * of vergelijkbaar
IN AGUAS CALIENTES : Santuario Hotel 3*
IN PUNO: Royal Inn Hotel 3 *of Puno Plaza Hotel 3*
IN COPACABANA: Gloria Hotel 3*
IN ISLA DEL SOL: Lodge Yumani

Inbegrepen in deze spirituele reis :

· Internationale vlucht Brussel via Amsterdam naar Lima H/T met KLM vluchten in N en G klasse.
· Transfer bij aankomst en vertrek in Lima en Cusco
· Binnenvlucht Lima-Cusco / Juliaca – Lima
· Treinrit tot Hidroelectric-station
· Toeristische busvervoer op alle excursies.
· Professionele tweetalige gids (Engels / Spaans) voor alle excursies zoals beschreven op de reisbeschrijving
· Bezoekers Pass voor Cusco-sites en nabijgelegen sites.
· Maaltijden: zoals vermeld in het programma
· Nederlandstalige begeleiding door Mvr Iris Pattyn Spirituele begeleider Soundhealer en lokale gids .
· Voorouderlijke ceremonie en lezing zoals beschreven in de reisbeschrijving met Shaman
· Vervoer: motorboot voor de rondreis op het Titicacameer Lake.

Niet inbegrepen in deze spirituele reis :

· Fooien, persoonlijke uitgaven, reisverzekering, visa, annuleringskosten,
· Maaltijden niet beschreven, extra activiteiten,
· Toegangsprijs voor Mt. Huaynapicchu kosten $ 25, ( er is een limiet van 400 personen per dag).
· Single suppl voor deze spirituele reis 480 euro.
· De trein van Km 122 naar Aguas Calientes voegt $ 40,00 toe (in het geval dat u besluit niet te wandelen vanaf het Hidroelectric-station naar de stad Aguas Calientes
· Minimum 6 deelnemers.

PRIJS : VROEGBOEKKORTING VOOR DEZE SPIRITUELE REIS T/M 1 MAART AAN 3399 EURO PER PERSOON NADIEN 3499 EURO PER PERSOON.

Wanneer :  2 tot 16 september 2019

Inschrijven :

Naam en Voornaam

E-mail adres

Telefoon of gsmnummer

Naam van de behandeling

Eventuele vragen of opmerkingen