SOUNDHEALING VIDEO – DE 5 ELEMENTEN

Tekst uit de video:

De 5 elementen zijn de basiselementen van elke Spiritualiteit. Elke godsdienst, elk geloof zal altijd refereren naar de 5 elementen. Het is super belangrijk in onze gezondheid en in onze gezondheidzorg dat we hiermee werken.

Daarvoor gaan we ook de 5 elementen gaan klinken. We kunnen deze elementen gaan linken met onze stem om het element in ons lichaam wakker te maken en het te gaan voelen. Het is belangrijk dat we de elementen kunnen voelen.

We beginnen bij het eerste element: de aarde. Het element aarde oproepen in ons lichaam brengt ons tot goede aarding. Als mensen een goede aarding hebben dan gaan ze makkelijker hun talenten in de wereld kunnen zetten. We gaan nu de 1ste aarding oefening doen, je kan helemaal meedoen.

Zie video voor oefening 1.

We ademen de aarde in vanuit de grond halen deze naar boven. We brengen die in ons lichaam en ademen heel goed. Daarna laten we alles zakken in de uitademing en worden we helemaal relaxed. Daar gaan we samen. Je buikje is open, je bekken is open. Nu gaan we samen klinken met onze stem.

Na deze 1ste oefening gaan we even in stilte. Je sluit je ogen en je voelt het geluid nazinderen in je hele lichaam. Je voelt , hoort en ruikt alle klanken. En je laat los.
We gaan naar het 2de element water. Water is vloeibaarheid, als we water gaan inademen dan gaan we ook ons lichaam dat bestaat uit meer dan 70% water gaan we activeren. We gaan onze emoties activeren. Je denkt aan een stromende rivier of een bron en je ademt dit helemaal in je lichaam zoals we deden met de aarde. We gaan heel goed uitademen en op die manier gaan we heel ons lichaam gaan zuiveren. Hierbij gaan we zingen en de OE klank maken.

Zie video oefening 2.

En ga in stilte. Sluit je ogen en je neemt alle water op. De vloeibaarheid, de emoties. Adem je lichaam terug in en we gaan door naar het 3de element het vuur.
De wilskracht zit in het vuur, mensen met veel vuur hebben veel actie en daadkracht. We gaan werken met vuur. Je denkt aan het vuurtje of aan de zon. We gaan dit vuur of de zon inademen en we gaan zon worden. We gaan het voelen ook. We gaan de zon volledig inademen daar gaan we. Voel het vuur in je aders, in je bloed. Voel die zon, je wordt de zon en zingt de OO Klank.

Zie video oefening 3.

Direct krijg ik een boost van energie en heb ik zin om iets actief te doen.
Nu gaan we over naar het 4de element. Alle zuurstof, alle lucht en winden rondom ons gaan we inademen en uitademen. Daar gaan we samen. De wind heeft de klank EE.

Zie video oefening 4.

Sluit je ogen en ga het element lucht gaan voelen.

Hierna gaan we over naar het 5de element ether. De klank hiervoor is de stilte. We gaan samen de stilte inademen. En heel zachtjes met je handen op je hart, ga je de stilte voelen van de ether. Het onzichtbare en terwijl je in de stilte bent ga je toch iedere keer het element ether opademen. Daar gaan we.
Zie video oefening 5.

Dan ga je nog even je ogen sluiten en alle 5 elementen gaan voelen. Je voelt terug de aarde onder jouw voeten. Je voelt het water in je lichaam stromen. Je voelt de lucht rond je lichaam. Je voelt het vuur in en rond je lichaam. En je voelt ook het onzichtbare gedeelte, de ether.

De aarde is gelinkt met je voeten. Water ga je laten binnenkomen via jouw buik en laat je circuleren. Vuur is de plexus en is verbonden met de zon. Dit laat je in 1 richting doorstromen. Vaak ga ik na het vuur geen pauze nemen omdat ik in die daadkracht zit. Lucht is het element met communicatie, jouw keel. Ether is het onzichtbare en de stilte.

Dit waren de 5 elementen.
Oha!

butterfly circles

Activiteit in de kijker: Sounhealing opleiding 2016

4 weekend modules – Start Sept. 2016

soundhealing opleiding4 weekendmodules die je trainen tot soundhealer.
KLIK HIER VOOR MEER INFO

Activiteit in de kijker: Soundhealing Dagworkshops

Maandelijks bij Butterfly Circles

soundhealing dagworkshopsDeze klankdagen zijn een opportuniteit om je eigen stem te bevrijden en je stem te gebruiken als een krachtig instrument om jezelf te genezen.
KLIK HIER VOOR MEER INFO