top of page

Ecstatic Dance Gent

Elke vrijdagavond aan Dok Noord (ook in vakanties)

347289530_3449610998647907_5174959441657597677_n.jpg

Ecstatic Dance Gent - Elke vrijdagavond - Dok Noord

Welkom terug bij Ecstatic Dance Gent. De allereerste editie in Gent organiseerden we 2 april 2015 met Dj Mantradeli.
Tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Ecstatic Dance Gent is elke vrijdagavond (ook in de vakantieperiodes).

Iedereen welkom vanaf 19u15. Er speelt muziek in de zaal en iedereen komt in stilte binnen. Tijd om aan te komen, te stretchen, jezelf in te dansen en op te warmen.

19u30 openingscirkel en begeleide dans opwarming met Iris Pattyn. Een moment om diep in je lijf te zakken. Verbinding te maken met jezelf, de ruimte en andere dansers in de groep.

* Deur en kassa zijn open tussen 19u15 en 20u15. Daarna gaan ze dicht. Gelieve dus op tijd te komen.

20u00 Start Ecstatic Dance met Dj Mantradeli. Vrije dans doorheen verschillende sferen en ritmes. Hij brengt ook eigen muzieknummers en remixen onder de naam Sunra Project en Ishtatara.

22:00 Samenkomen in de eindcirkel.

 Guidelines 

Ecstatic Dance gebeurt zonder woorden. Gebruik je lichaam om ten volle tot expressie te komen.

We dansen op blote voeten (zachte dansschoenen zijn ook toegelaten). Er is een grote parketvloer. We houden van een goed geluidssysteem waar je de bass in je lijf kan voelen.

Een gevoel van veiligheid is bij ons belangrijk. Solo dansers zijn helemaal welkom bij ons. Dans je graag in verbinding met anderen? Dans samen wanneer je beiden een JA voelt. Draag zorg voor jezelf en respecteer elkaars grenzen.
Alcohol en drugs zijn niet toegelaten. Ook het maken van foto's en/of video's laten we niet toe.

Zie of voel je dingen die tegen de guidelines ingaan? Blijf er niet mee zitten en deel het in het moment met de ceremonieleider. Mensen die tegen de guidelines in gaan, worden gevraagd om de zaal te verlaten.

 Praktisch 

Locatie: Doxstudio Gent - Dok-Noord 7/107 - 9000 Gent (Ga naar het midden van het open plein en neem daar de roltrap naar de eerste verdieping)

Tijdstip: Elke vrijdagavond, ook in de vakantieperiodes : 19u30 tot 22u00
           Nadien is de bar open om gezellig na te praten voor wie dit wenst.

Prijs: Losse sessie 20 euro - 15 euro met 10-beurtenkaart - vraag ernaar aan de kassa.
       Enkel cash betalen. Liefst gepast indien mogelijk.

Breng je eigen flesje water mee voor tijdens de dans.

 Dj Mantradeli / Sunra Project 

Wie Ecstatic Dance nog kent van de beginjaren uit Amsterdam en België zal zijn naam nog kennen. Co-founder van Ecstatic Dance België sinds 2015. Tussen 2015 & 2021 speelde hij honderden Ecstatic Dance deejay sets over België en Nederland. Veel van zijn deejay mixen uit die tijd staan online op https://www.mixcloud.com/mantradeli/

In 2022 herontdekte hij de kracht van muziek en ging eigen songs producen onder de naam Sunra Project. Ondertussen bracht hij 2 albums uit. Deze zijn te vinden op www.sunraproject.com. Er is een 3de album in de maak onder de naam Ishtatara. Ethnische sferen en ritmes waarbij Iris Pattyn gechannelde liederen zingt met sjamanistische/Keltische roots. Meer info over ons aankomende album vind je op www.ishtatara.com.

We mixen bestaande en eigen nummers doorheen de avond naargelang de energie in het moment.

 

 Iris Pattyn 

Iris ging al 5 ritmes dansen in de jaren '90 bij Gabrielle Roth in Berlijn. Dans, soundhealing & priesteressen werk is waar ze zich jarenlang in verdiepte.

Ze bestudeerde wereldwijd aardegebonden volkeren en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen en gedanst. Telkens weer werd ze opgenomen door de grootmoeders om uit te wisselen en leerde ze verschillende vormen van rituelen en vrouwelijke genezingsmethodes. Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver. Onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder in hun heilige gezangen en spreektaal, in vergelijking met andere culturen.

Ze is bezielster van Butterfly Circles, een organisatie gespecialiseerd in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen- en buitenland. Iris heeft een praktijk in Asbeek waar ze dagelijks cliënten ontvangt om hen therapie op maat te geven.

Meer info over haar vind je op www.butterflycircles.com 

Wanneer : Elke vrijdagavond (ook in de vakantieperiodes) van 19u30 tot 22u15
 

Waar : Dox Studio, Dok Noord 7-107, 9000 Gent (1ste verdieping)

Prijzen : 18 euro aan de kassa (enkel cash). Er zijn ook 10-beurtenkaarten te koop, daarmee dans je aan 15 euro per keer.

Vraag ernaar aan de kassa.    

bottom of page