Interactief Klankconcert Pleiadès

Pleiadès is een klankensemble dat zich verdiept in de kennis van het genezen met de stem (soundhealing). 8 vrouwen vormen samen één krachtig kanaal dat klankvibraties laat doorstromen naar de ruimte en de toehoorders. De harmonische boventonen die hierbij ontstaan werken in op  lichaam en geest … en bieden als het ware een helend klankbad aan voor de mensen die hun hart openstellen.

Voor Pleiadès is de wijsheid van oude culturen een bron van inspiratie en improvisatie.  Elk concert is uniek vermits de klanken, de trillingen en liederen zich ontvouwen in functie van de aanwezige energie.

Samen met het publiek maakt Pleiadès een mystieke reis doorheen tradities van oorspronkelijke Natives van overal op aarde en brengt klanken, mantra’s en liederen met een oude ziel, een eigen verhaal … heel puur.

Het concert start met een inleidend woordje gebracht door Jevva Patoor. Daarna begeleidt Iris Pattyn het publiek om hun eigen stem te ontdekken en te laten klinken. Je hoeft hiervoor geen zangtalent te hebben, laat je meevoeren en je eigen klanken spontaan opborrelen, en laat ze horen als je wil.

Je zal merken dat jouw klanken en de klanken van Pleiadès als vanzelf samensmelten tot één groot klanktapijt.

Wees welkom, ontspan, voel, zing en geniet !!!

Van harte,

Iris Pattyn, Leen Baveghems, Marleen Gijselinck, Kerlijne Leunis, Martine Sterckx, Sabine Sulmon, Gudrun Vandekerckhove, kathy Verhulst

Eerstkomende Events

vrijdag 20 december 2019 in Asbeek

Waar : Kerk in Asbeek : Kespier nr 20 in 1730 Asse.

Wanneer : 19u30 aanvang met lezing en voorwoordje

INSCHRIJVEN : kerlijne.leunis@telenet.be

Programma van de avond :

Vanaf 19u30 STIPT beginnen we onze mystieke avond :

Jullie krijgen een eerste geschenkje bij het binnenkomen

Een 2de geschenkje :  een korte lezing over de invloed van jouw eigen klank op jouw gezondheid in de donkerste periode van het jaar. Hoe gebruiken oude pré-religieuze stammen hun stemgeluid om innerlijk licht te creëren? In het Sufisme gebruiken ze deze technieken nog steeds.

Voorwoordje door Jevva en erna onder leiding en inspiratie van Iris tunen Marleen, Sabine, Kerlijne, Leen, Martine, Gudrun en Kathy in op het pleiadische bewustzijn en vormen zij samen één kanaal dat de universele energie via klanken en liederen laat doorstromen naar alle aanwezigen.

Zij brengen mantra’s en sacrale klanken in een harmonische samenzang. De boventonen die hierbij ontstaan, resoneren met de omgeving en werken in op lichaam en geest, van wie zich hiervoor openstelt. Op deze wijze bieden zij een helend klankbad aan, en maken tevens een mystieke reis doorheen de oude culturen.

Het klankconcert heeft geen vast opgebouwd programma van liedjes omdat Iris de klanken en liederen laat opbouwen in functie van de aangevoelde energie met het publiek.

Geleidelijk aan worden jullie uitgenodigd om samen met Pleiadès klanken en mantra’s mee te zingen zodat je de klanken ook van binnenuit kan ervaren.

Nà het concert is er een korte gelegenheid om wat na te praten.

Zaterdag 18 januari 2020 in Deinze

Workshop met Iris Pattyn : Stemrelaxatie “Keltische Imbolc Gezangen” – 16u tot 18u

Met je stem tot volledige actieve ontspanning komen en genieten van een zachte klanksfeer die jouw lichaam van top tot teen verzorgend masseert.

Je hoeft geen zangervaring te hebben.

Soundhealing is een van de oudste vormen van genezing. Sinds het begin der tijden gebruiken mensen klanken als medicijn en soundhealing was een belangrijk onderdeel van de esoterische mysteriescholen in Egypte en later in Griekenland (zie Pythagoras). Vele natuurvolkeren begrijpen de wetten en de krachten van klanken en gebruiken deze in een dagelijkse context .

Onder begeleiding van Iris Pattyn zal je tijdens deze workshop de gelegenheid krijgen om je stem op verschillende manieren te laten klinken die heilzaam zijn voor jezelf en de groep.

Iris werkte nà haar studies fotografie & film jarenlang als geluidsingenieur op diverse filmsets. Door die ervaring verdiepte ze zich steeds meer en meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het is haar passie te leren luisteren, ook voorbij het hoorbare. Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen. Na 20 jaar onderzoek en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen (die van sjamanen, maar ook die van monniken, derwisjen enz.) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als ‘soundhealer’ mensen te helpen en te ondersteunen bij hun levenspad.

Nà de workshop kan je je verder laten onderdompelen in klanken en de warmte van het samen zingen ervaren.

 

Mystiek klankconcert Pleiadès o.l.v. Iris Pattyn – 18u30 tot 20u

Onder leiding en inspiratie van Iris tunen Kathy, Marleen, Sabine, Kerlijne, Leen, Martine en Gudrun in op het pleiadisch bewustzijn en vormen zij samen één kanaal dat de universele energie via klanken en liederen laat doorstromen naar alle aanwezigen.

Een moment voor jezelf want de harmonische boventonen die hieruit ontstaan vormen een orkaan van klanken en trillingen die je ontspannen en laten genieten.

Pleiadès brengt een nieuw programma geïnspireerd door de Isis mysteriën, pure klanken, mantra’s en liederen met een oude ziel, een eigen verhaal …

Op het einde van het concert word je uitgenodigd om mee te zingen.

Waar : (Shamballa )Ten Bosse 78, in 9800 Deinze

Bijdrage : stemrelaxatie 16-18u (prijs 33 euro) met daarna concert 18u30 (prijs 17 euro). Voor een combiticket 45euro (inclusief kleine versnapering en thee)

Workshop met Iris Pattyn : zie Magische Stemdagen 

Ga eens een kijkje nemen op onze website …      www.pleiades.eu