top of page

Ethnic Dance Ceremony

Begeleiding door Iris Pattyn - Muzikale dansreis met Sunra Project

Ethnic Dance Ceremony.jpg

Ethnic Dance Ceremony

Met de Ethnic Dance Ceremony brengen Iris & Dimitri meer dan 40 jaar ervaring in dans en soundhealing samen in een gloednieuw concept. Graag nemen we jullie mee op een muzikale dansreis waar meer aandacht is voor Sacred Space en Ceremony. Een veilig gedragen setting waar het gebruik van dans en stem harmonisch samenvloeit. 


Openingscirkel met Iris Pattyn. Begeleid opwarmen van de stem en het lichaam.
We openen de ceremonie in één grote intentie. (in lijn van energetische en astrologische gebeurtenissen)

De muzikale dansreis zal gebracht worden door Dj Mantradeli en zijn nieuwe Sunra Project. Iris brengt ons live gechannelde gezangen in flow met de energie van de groep.
We eindigen in stilte en komen erna terug samen in één grote cirkel om de ceremonie af te sluiten.

Wanneer : 18 juni 2023
18u00 tot 20u00 
 

Waar : Tuin van Butterfly Circles 
Prijzen : 20 euro (cash betalen ter plaatse)

    

Begeleiders

Dit is Iris

Iris Pattyn is Bezielster van Butterfly Circles, een organisatie gespecialiseerd in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen- en buitenland. Iris heeft een praktijk in Asbeek waar ze dagelijks cliënten ontvangt om hen therapie op maat te geven. Spiritueel Ceremonieel Leider in Native American Healing Arts.

Na haar filmstudies werkte Iris Pattyn een tijd als geluidsingenieur op diverse filmsets, onder meer die van : ‘Karakter’ , de Oscar winnende Nederlandse film van Mike Van Diem. Door die ervaring verdiepte zij zich steeds meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het werd haar passie te leren luisteren ook voorbij het hoorbare.

 

Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen en gedanst. Telkens weer werd ze opgenomen door de grootmoeders om uit te wisselen en leerde ze verschillende vormen van rituelen en vrouwelijke genezingsmethodes. Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver, onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder in hun heilige gezangen en spreektaal dan in andere culturen.

 

Na 20 jaar onderzoek naar de ‘secret knowledge’ en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen ( die van sjamanen, maar ook die van monniken, dans- en stemgenezers enzovoort) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als Soundhealer en Priesteres mensen te helpen en te ondersteunen bij hun levenspad, als onderdeel van haar trouwens bijzonder ‘geaarde’ aanpak.

iris-pattyn-foto.jpg
foto Dimitri.jpg

Sunra Project

Dimitri begon in 2011 met Shamanic Trancedance ceremonies en is co-founder van Ecstatic Dance Belgium waar hij sinds 2016 meer dan honderden Ecstatic Dance sessies in Europa heeft begeleid. Hij bracht zijn muzikale dansreizen toen onder DJ Mantradeli.

Na een diep innerlijk proces is zijn nieuwe muziekproject Sunra Project geboren. Eigen muziekproductie met Ethnische oorsprong. Opzwepende djembé ritmes, tribal beats, didgeridoo, native american flutes en zoveel meer.

Je kan zijn muziek horen via: sunraproject.com

Iris & Dimitri zitten samen in het Ishtatara muziek project waar etnische ritmes samenvloeien met gechannelde gezangen.

Op onze avond brengen we eigen nummers, live klanken en gezangen. Verschillende ritmes afgestemd op de energie van de dansers.

bottom of page