top of page

Maak kennis met Iris

Dit is Iris

Bezielster van Butterfly Circles, een organisatie gespecialiseerd in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen- en buitenland. Iris heeft een praktijk in Asbeek waar ze dagelijks cliënten ontvangt om hen therapie op maat te geven.
Spiritueel Ceremonieel Leider in Native American Healing Arts.

Na haar studies KASK fotografie & film werkte Iris Pattyn jarenlang als geluidsingenieur op diverse filmsets, onder meer die van : ‘Karakter’ , de Oscar winnende Nederlandse film van Mike Van Diem . Door die ervaring verdiepte zij zich steeds meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het werd haar passie te leren luisteren ook voorbij het hoorbare.

iris pattyn.jpg
IMG_9530 4.JPG

Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen en gedanst. Telkens weer werd ze opgenomen door de grootmoeders om uit te wisselen en leerde ze verschillende vormen van rituelen en vrouwelijke genezingsmethodes.  Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver, onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder in hun heilige gezangen en spreektaal dan in andere culturen.

Na 20 jaar onderzoek naar de ‘secret knowledge’ en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen ( die van sjamanen, maar ook die van monniken, dans- en stemgenezers enzovoort) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als Soundhealer en Priesteres mensen te helpen en te ondersteunen bij hun levenspad, als onderdeel van haar trouwens bijzonder ‘geaarde’ aanpak.

Opleidingen en bijscholing
Communicatie Hiepso Kortrijk
Film en Fotografie Kask Gent
Tv en Filmsets, dubbings voor tekenfilms, acteurs regisseren in studio’s.
Emotioneel lichaamswerk, workshops bio-energetica, ademwerk, yoga, tantra, relaties, rebirthings
Opleiding in Ceremonial Leadership (Ike West)
Opleiding Klank Daoyin (Dr Shen)
Opleiding Soundhealing in Amerika (Jonathan Goldman)
Workshops en ervaring in buiten- en binnenland met oa Ike West, Dr Shen, Mantak Chia, Grandma Marie van South Dakota, Grandma Lolita van Mexico, Chris James, Gabrielle Roth, Y&S Darling Khan, J Horan, Jonathan Goldman, Dr Pat Moffitt Cook, Grandpa Mehinako  …

Werkervaring
30 jaar ervaring met de menselijke stem – coaching op diverse grote filmsets in de wereld.
30 jaar ervaring met healing (Healer in Native American Arts), soundhealing, dans en stem workshops , muziektherapie en individuele therapie .

29 jaar een eigen praktijk als psychotherapeut, energie en stemtherapeut. 
19 jaar bezielster en oprichtster van Butterfly Circles.
19 jaar ervaring als danseres, zangeres op diverse festivals, gelegenheden en kleine podia.
19 jaar ervaring als docente in binnen en buitenland.

bottom of page