top of page

Lakota Grandmothers in Den Haag- Op Hodenpijl 

Native-Banner-Final2.jpg

Keltische versus Lakota  - Lakota Grootmoeders en Priesteres Iris Pattyn op Hodenpijl in Nederland

Lakota Grootmoeders voor het eerst in Nederland. 

Op woensdag 5 april geeft Iris Pattyn een lezing over de Priesteres. Deze lezing gaat over hoe wij ons in ons dagelijks leven terugspiritueel kunnen verbinden, om zodoende onze vrouwelijke krachten neer te zetten.

Terwijl langzaam maar zeker de oude wereld ineen stuikt, zijn vrouwen over heel de wereld zich aan het verzamelen om de Nieuwe Aarde te baren. We zijn niet meer wie we waren en voelen nu meer dan ooit de kracht om uit onze mannelijke cocon te breken en onze eigen vrouwelijke principes door te drukken. De speeltijd is over en het is aan ons om terug in onze vrouwelijke kracht te staan en dit neer te zetten in de tegenwoordige tijd. We zijn klaar om de tempels terug te claimen en de godin terug in ere te herstellen.
Elke vrouw heeft een priesteres in zich. Er is een manier om de godin in jezelf en je innerlijke priesteres tot leven te roepen.

Iris Pattyn is Bezielster van Butterfly Circles, een organisatie gespecialiseerd in spirituele bewustzijnsverruimende workshops in binnen- en buitenland. Iris heeft een praktijk in Asbeek waar ze dagelijks cliënten ontvangt om hen therapie op maat te geven. Spiritueel Ceremonieel Leider in Native American Healing Arts.

Na haar filmstudies werkte Iris Pattyn een tijd als geluidsingenieur op diverse filmsets, onder meer die van : ‘Karakter’ , de Oscar winnende Nederlandse film van Mike Van Diem. Door die ervaring verdiepte zij zich steeds meer in de verschillende niveaus en klankkleuren van de menselijke stem. Het werd haar passie te leren luisteren ook voorbij het hoorbare. Daartoe ging ze de rituelen van aarde gebonden volkeren bestuderen en nam deel aan diverse ceremonies waar werd gezongen en gedanst. Telkens weer werd ze opgenomen door de grootmoeders om uit te wisselen en leerde ze verschillende vormen van rituelen en vrouwelijke genezingsmethodes. Ze verbleef in Indiaanse gemeenschappen in de VS alsook in Zuid-Amerika. De stemmen van die volkeren ervoer ze als harmonisch en zuiver, onder meer hun boventonen waren veel hoorbaarder in hun heilige gezangen en spreektaal dan in andere culturen. Na 20 jaar onderzoek naar de ‘secret knowledge’ en toepasbare technieken van allerlei wijsgerige strekkingen ( die van sjamanen, maar ook die van monniken, dans- en stemgenezers enzovoort) ondersteunt zij sinds lange tijd mensen in de zoektocht naar hun eigen harmonie. Het is haar passie om als Soundhealer en Priesteres mensen te helpen en te ondersteunen bij hun levenspad, als onderdeel van haar trouwens bijzonder ‘geaarde’ aanpak.

Daarbij zullen 2 Lakota grootmoeders aanwezig zijn, Barbara Dull Knife en Dellmarie Dull Knife Bradfield.

In 2014 zijn ze samen met de Indiginous Grandmothers gereisd naar Rome waar ze ontvangen werden door de paus. Wat kunnen wij van deze Indiaanse Elders en hun spiritualiteit leren?

De basis van hun levensvisie is Mitakuye Oyasin in de Sioux-taal : we zijn allen met alles wat leeft rondom ons verbonden.

Als ze het uitspreken maken ze de verbinding met de onzichtbare en zichtbare wereld. Ze beseffen dat alles wat wij doen effect heeft op de rest van de wereld. Alles is met elkaar verbonden ook al zie je of voel je dat niet meer in onze Westerse mentaliteit. Spiritualiteit is een manier van leven die je elke dag uitoefent, zoals je elke dag eet of slaapt. Wij kennen de indianen als een uitstervend ras die verbannen werden naar de reservaten en die uitgeroeid zijn. Maar indianen zijn meer dan ooit veerkrachtig en komen terug op de voorgrond omdat we ze nodig hebben om onze vergane wijsheid terug op te frissen.

Wij in het westen zijn onze authentieke keltische wortels al jaren kwijt en nu pas beginnen de mensen hier door te hebben dat deze traditionele wijsheden heel veel waarde hebben om terug onze balans te herstellen. Ceremonies zijn erop gericht de balans te versterken of herstellen, en respect en dankbaarheid te tonen.

​Ceremonie, gezangen, verhalen en Q&A wijsheid worden verweven door elkaar.

Prijs lezing: € 19,50 inclusief pauzedrankje

Ook te reserveren, ons eet en weet arrangement
Het werkt als volgt: tussen 17.30 tot 18.00 uur kun je aanschuiven voor een heerlijke biologische maaltijd. Deze bestaat uit een kop soep vooraf & een verrassingsmaaltijd van de chef. Daarna volgt in de kerk de lezing. De prijs voor het eet en weet arrangement is inclusief toegang tot de lezing.

Meld aan onze collega’s dat je gebruikt maakt van het arrangement en reserveer vooraf. Dieetwensen? Laat het ons weten.

Prijs lezing: € 19,50 inclusief pauzedrankje
Prijs lezing inclusief maaltijd: € 43,-

Bekijk hier de donatiepagina 

 

Wanneer : 5 april van u tot 20u

Inschrijven : 

 https://ophodenpijl.nl/evenement/iris-pattyn/?occurrence=2023-04-05

Inschrijven via onderstaand formulier

Bedankt voor het aanmelden!

Barbara Dullknife

Barbara die de oudste zus is heeft een ganse carrière gewerkt in een groot advocaten kantoor en op de dag van haar pensioen heeft ze het eerste  tehuis voor de  kinderen van Pine Ridge geopend zodat ze met een gerust hart kon slapen, wetende dat alle kinderen die in moelijkheden of gevaar zijn een huis hebben waar ze met liefde worden opgevangen. Ze is ook de afgevaardigde voor de Oglala Sioux Tribe en ze is de directeur en oprichter van de VZW . In 2014 werd ze samen met de indigenous grootmoeders uitgenodigd bij de paus. 

"Gather our Children Home”. 

14441123_1305065549525800_1627605167554304602_n.jpeg

Beide Lakota zussen zijn geboren uit een sterke Lakota familie. Ze zijn beiden afstammeling van de gekende Chief Dull Knife. (Dit kun je vergelijken met onze royale familie- maar dan spirituele familie in de plaats) Zij zijn doordrengd met diepe wijsheid en zijn opgegroeid met aardegebonden waarden en normen. Het Pine Ridge Reservaat was hun thuisfront. 

308067636_5411737588903423_2529281834648980815_n.jpeg

Dellmarie

Dellmarie was in haar vroegere jaren een politie agente werd later een sociale werkster om jeugd in bescherming te nemen. Ze is daarnaast consulente en wordt vaak gevraagd om te spreken in programma’s rond native culture waar ze haar 

cultuur en wijsheid deelt met anderen. Ze is tevens een kunstenares in beatwork en crafts. 

bottom of page